Latest Posts

Peltirieska

By 4.52 , , , , ,


Osana kevään ruokaremppaa olemme sopineet, että emme osta arkisin kotiin leipää, mutta oma tekemää leipää saa syödä. Tämä sääntö kehiteltiin lähinnä siksi, että minä en mussuttaisi pitkin päivää kotona leipää. Mutta jos jaksaa itse tehdä sitä niin sitten saa palkita itsensä sen syömisellä :) Leipähiiri kun olen niin olen keksinyt tähänkin sääntöön pienen porsaanreiäntapaisen. Sain nimittäin lahjaksi tädiltäni Kinuskikissan helpot suosikit -kirjan ja sieltä löytyi kuin löytyikin nopean peltirieskan maailman helpoin ohje! Nyt saan leipää melkeinpä milloin vain kun se on itse tehtyä ;) Ohje siis jakoon sellaisena kuin sen itse tein kaapista löytyvillä aineksilla ja hieman suhteita muuntelemalla :)

PELTIRIESKA

  • 3 dl neljän viljan hiutaleita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3,5 dl piimää
  • 1/2 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Levitä mössö jauhoja apuna käyttäen leivinpaperille ja pistele vielä päälle haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. 

Tsekkaa myös nämä:

0 kommenttia